Islagkage uden tilsat sukker*
Vegansk Islagkage uden tilsat sukker*
En fristende islagkage med tre lækre lag - en knasende mandelbund, fyldig vegansk chokoladeis og en skøn smørblød saltkaramel på toppen.
Lavet af @veggie_venca
Ingredienser:
Mandelbund:
En fristende islagkage med tre lækre lag - en knasende mandelbund, fyldig vegansk chokoladeis og en skøn smørblød saltkaramel på toppen.
Lavet af @veggie_venca
Ingredienser:
Mandelbund:
- 2,5 dl mandler
- 25 stk af vores friske dadler
- 2,5 dl havregryn
- 4 dl cashews (udblødes i vand)
- 1,5 dl fuldfed kokosmælk (den tykke del)
- 3 spsk ahornsirup
- 3 spsk kakaopulver
- 1 tsk vanilje
- 15 stk af vores dadler
- 7 spsk peanutbutter
- 2 dl havredrik
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk vanilje
Fremgangsmåde:
- Bund: blend mandlerne til groft mel i en foodprocessor og tilsæt derefter udstenet dadler og havregryn. Blend indtil det bliver en sammenhængende masse. Fordel blandingen i en form beklædt med bagepapir, evt. en springform. Brug vand på fingrene for at undgå klistring.
- Mellemlag: Udblød cashews i vand i enten køleskab (natten over) eller hurtigt i kogende vand (1 time). Dræn vandet og blend cashews sammen med kokosmælk, ahornsirup, kakaopulver og vanilje til en cremet masse. Fordel jævnt over bunden og frys i mindst 1 time.
- Peanutkaramel: Overhæld de udstenet dadler med kogende vand og lad dem trække i 10 minutter eller mere. Dræn vandet og blend dadler sammen med peanutbutter, havredrik, flagesalt og vanilje (hvis brugt) til en ensartet karamelmasse. Fordel over mellemlaget og frys i et par timer eller natten over.
- 4. Servering: Tag islagkagen ud i god tid inden servering, da mellemlaget tager tid om at tø op. Den kan stå på køkkenbordet i ca. 45 minutter før servering. Skær i portioner og nyd den lækre islagkage.
*Med et naturligt indhold af sukker