Islagkage uden tilsat sukker*

Vegansk Islagkage uden tilsat sukker*

En fristende islagkage med tre lækre lag - en knasende mandelbund, fyldig vegansk chokoladeis og en skøn smørblød saltkaramel på toppen.

Lavet af @veggie_venca

Ingredienser: 
Mandelbund:
  • 2,5 dl mandler
  • 25 stk af vores friske dadler
  • 2,5 dl havregryn
Chokoladeis:
  • 4 dl cashews (udblødes i vand)
  • 1,5 dl fuldfed kokosmælk (den tykke del)
  • 3 spsk ahornsirup
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vanilje
Karameltop:
  • 15 stk af vores dadler
  • 7 spsk peanutbutter
  • 2 dl havredrik
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk vanilje


Fremgangsmåde:

  1. Bund: blend mandlerne til groft mel i en foodprocessor og tilsæt derefter udstenet dadler og havregryn. Blend indtil det bliver en sammenhængende masse. Fordel blandingen i en form beklædt med bagepapir, evt. en springform. Brug vand på fingrene for at undgå klistring.
  2. Mellemlag: Udblød cashews i vand i enten køleskab (natten over) eller hurtigt i kogende vand (1 time). Dræn vandet og blend cashews sammen med kokosmælk, ahornsirup, kakaopulver og vanilje til en cremet masse. Fordel jævnt over bunden og frys i mindst 1 time.
  3. Peanutkaramel: Overhæld de udstenet dadler med kogende vand og lad dem trække i 10 minutter eller mere. Dræn vandet og blend dadler sammen med peanutbutter, havredrik, flagesalt og vanilje (hvis brugt) til en ensartet karamelmasse. Fordel over mellemlaget og frys i et par timer eller natten over.
  4. 4. Servering: Tag islagkagen ud i god tid inden servering, da mellemlaget tager tid om at tø op. Den kan stå på køkkenbordet i ca. 45 minutter før servering. Skær i portioner og nyd den lækre islagkage.


*Med et naturligt indhold af sukker