Bananbrød lavet på dadler
Bananbrødet, en klassiker blandt bagværk, er ikke kun en lækker delikatesse, men også en genial løsning til at udnytte de modne bananer, der ligger og venter i køleskabet. Leder du efter en lækker opskrift på bananbrød, skal du prøve vores. Dette skønne bananbrød er fyldt med smagfulde ingredienser, der vil forkæle dine smagsløg og tilfredsstille din søde tand. Lad os dykke ned i, hvordan du kan lave dette himmelske bananbrød selv.
Opskriften er lavet af Mummum.dk
Ingredienser:
- 75 g. smør
- 2 stk. bananer
- 10 stk. dadler uden sten
- 3 stk. æg
- 50 g. sukker (kan udelades, hvis bananerne er meget søde)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 140 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g. mørk chokolade
- Lidt hakkede mandler på toppen
- Smelt smør og sæt til side.
- Mos bananer og dadler godt sammen. Det kan evt. gøres med en stavblender.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker.
- Vej hvedemel og bagepulver af.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Vend bananer og dadler i smør-sukkerblandingen.
- Kom så smeltet smør i og sigt hvedemel og bagepulver i. Vend det rundt til der ingen klumper er.
- Hak chokolade groft. Vend i og gem evt. lidt til toppen.
- Kom bagepapir ned i en brødform.
- Fordel dejen og evt. hakket chokolade og grofthakkede mandler.
- Bag bananbrødet i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter til det er gennembagt.
- Tag det ud af ovnen og lad det afkøle lidt, inden der skæres i det.